Hartintelligentie

Gebruik jij je hart bij het nemen van belangrijke besluiten?

Vertrouw jij helemaal op wat je hart je vertelt? Of maak je een beslissing in combinatie met data? Misschien niet helemaal een verrassing, maar toch: het hart stuurt veel meer informatie naar de hersenen dan de hersenen naar het hart sturen.

Rationeel denken is erg dominant in onze samenleving. Dit boeiende onderzoek kan je meer vertrouwen geven om je hart meer als raadgever te gebruiken.

Het is duidelijk meer dan een gevoel. Door vaker te luisteren naar je hart kan je je leven met meer balans (hoofd-hart-onderbuik), grotere creativiteit en verbeterde intuïtieve capaciteiten leiden.

Dit alles is belangrijk voor het vergroten van persoonlijke effectiviteit, het verbeteren van gezondheid en relaties en meer plezier.

Ik ben benieuwd of en hoe jij ‘hartintelligentie’ toepast in je werkleven.

Some take aways:

Het hart heeft zijn eigen soort intelligentie, a mind of its own (pg. 8).

Er zijn communicatiepaden tussen het hart en de hersenen, maar het hart communiceert ook hormonaal, energetisch met de hersenen, door de drukgolven die het genereert en die elke cel beïnvloeden en alle cellen in het lichaam synchroniseert (pg. 8).

Misschien niet helemaal een verrassing, maar toch: het hart stuurt veel meer informatie naar de hersenen dan de hersenen naar het hart sturen (pg 9).

De activiteit van het hart heeft veel te maken met het creëren van onze emotionele ervaring. Bovendien leek het hart betekenisvolle boodschappen naar de hersenen te sturen die de hersenen niet alleen begrepen, maar ook gehoorzaamden. Nog intrigerender is om te lezen dat deze boodschappen iemands waarnemingen, gedrag en prestaties konden beïnvloeden.

Het magnetische veld van het hart, dat buiten het lichaam straalt, draagt informatie die andere mensen en zelfs onze huisdieren beïnvloedt en mensen op verrassende manieren met elkaar verbindt (pg 40).

Wat kun je hiermee?
Rationeel denken is erg dominant in onze samenleving. Dit onderzoek kan je meer vertrouwen geven om je hart meer als raadgever te gebruiken. Het is duidelijk meer dan een gevoel. Door vaker te luisteren naar je hart kan je je leven met meer balans (hoofd-hart-onderbuik), grotere creativiteit en verbeterde intuïtieve capaciteiten leiden. Dit alles is belangrijk voor het vergroten van persoonlijke effectiviteit, het verbeteren van gezondheid en relaties en het bereiken van meer voldoening.

Wat is jouw ervaring met het luisteren naar je hart / intuïtie?
Gebruik je het bij het nemen van belangrijke besluiten? In combinatie met data of geheel vertrouwend op wat je hart je vertelt? Heb je voorbeelden hoe je dit in je werkleven toepast?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *